17 praktiska tips för din affiliate marknadsföring

Affiliate marketing eller affiliatemarknadsföring är ett väldigt bra sätt att generera passiv inkomst på nätet. Affärsmodellen går ut på att länka till andra produkter eller tjänster för att sedan tjäna en viss andel av totala summan på produkten.

I denna artikel går vi igenom en rad olika tips för att öka intäkterna från din affiliatemarknadsföring.

SEO

Om du har en egen sajt där du länkar till olika produkter/tjänster så är vårt första förslag att satsa stort på SEO (sökmotorsoptimering), detta innebär att lära och testa på olika SEO-tekniker för att hamna i god relation med sökmotorerna, främst Google. SEO är ingen enkel process, då det finns många faktorer, som t.ex. kvalité av innehåll, nyckelordsforskning, länkar som direkt och indirekt påverkar en sajts performans.

Konverteringsoptimering

Ibland har man en hel del besökare/läsare/tittare men ändå misslyckas med att generera inkomst på sin affiliatemarknadsföring. Problemet är inte sällan konverteringsoptimeringen. Målet är att få besökarna att bli till kunder, och då gäller det att använda sig utav flera olika smarta tekniker.

Säsongsanpassat innehåll och kampanjer

Se till att anpassa ditt innehåll efter säsongerna och högtiderna, vilket innebär att du bör erbjuda vältajmat innehåll och kampanjer regelbundet för din publik.

Kuponger

Kupongkoder är ett bra sätt att öka konverteringsgraden och för att öka intresset för en produkt eller tjänst. Genom att tala med produktägaren så kan du få kupongkoder som du sedan kan dela med din publik.

Gratis provperioder och provexempel

Genom att erbjuda gratis smakprov på produkten eller tjänsten kan du öka konverteringsoptimeringen.

Videoklipp

Skapa olika typer av videoklipp, alltifrån produktrecensioner till intervjuer. Att variera utbudet av hur dina besökare tar del utav ditt innehåll är nästan alltid ett plus.

Live webinar/webbinarium

Schemalägg, marknadsför och genomför ett webbseminarium där du marknadsför och länkar till affiliate produkten/tjänsten.

PPC annonser

Testa huruvida du kan utnyttja betald marknadsföring, i synnerhet PPC (pay-per-click) annonser för att driva webbtrafik till din sajt. Detta inkluderar Google Ads, Bing Ads, och Facebook Annonser för att nämna ett par.

Bannerannonser och grafiska framställningar

Använd dig utav olika storlekar, stilar och format av bannerannonser som länkar sedan till produkten.

Produktrecensioner

Skapa en recension av produkten på din blogg genom att lyfta fram för- och nackdelar, produktspecifikationer och kommentarer från kunder med mera.

Problemlösande artiklar

Skriv en artikel där du hjälper läsaren med att lösa ett problem och inkludera samtidigt produkten och en länk till den som en del av lösningen. Denna metod är nog ett av de bästa sätten att få läsarna eller tittarna att köpa produkten.

Blogginlägg

På samma sätt som en problemlösande artikel så kan du med ett vanligt blogginlägg lösa ett problem fast på ett lite mer personligt, informellt och vänskapligt vis.

Sociala medier

Om du har många följare på dina sociala medier så kan du länka till affiliateprodukten även därifrån. Twitter och Facebook är två bra kanaler värt att testa.

Intervjuer

Intervjua produktägaren eller skaparen och extrahera matnyttig information och svar på vanliga frågor om produkten i fråga.

Skapa landningssidor för olika målgrupper

Ta din tid med att planera och skapa optimerade landningssidor för olika målgrupper. När du har gjort detta så kan du fokusera på att öka webbtrafiken till dessa landningssidor.

Erbjud utökad innehåll

Genom att skapa specialdokument som t.ex. en ”case study” eller varför inte en ingående PDF fil som berör ett specifikt ämne kan du höja tilliten för dig som mellanhand.

Nyhetsbrev

Om du har en lista av prenumeranter i en viss nisch så kan du utan svårigheter hitta en produkt som är relaterad till det ämnet i fråga. Detta är ett av de bästa sätten att få människor att köpa produkter utifrån ett konverteringsoptimeringsperspektiv.

Sammanfattning

Affiliatemarknadsföring är en etablerad affärsmodell på nätet idag. Det är ett bevisat och effektivt sätt att tjäna pengar online, i synnerhet om du inte har resurserna att skapa produkten/tjänsten själv.

<a href="https://cyberinkomst.se/author/danielseker/" target="_self">Daniel Seker</a>

Daniel Seker

Daniel Seker är en digital marknadsförare och SEO-specialist som har många års erfarenheter inom SEO, SEM och digital marknadsföring. Han arbetar idag som SEO-konsult för mindre till medelstora företag och som webbansvarig på läkemedelsföretaget Sensidose AB.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra senaste artiklar

Bästa distansjobb utan erfarenhet

Bästa distansjobb utan erfarenhet

Många sitter har en situation där man har liten eller ingen arbetslivserfarenhet. Detta kan bero på många saker, kanske är du ung? Varit sjuk? Eller så finns det en helt annan anledning till att man inte har så mycket erfarenhet av arbete eller studier. Utan...

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

Hur skriver man en bra rubrik och vilka olika typer av rubriker finns det? Hur ska man veta när man ska använda rätt typ av rubrik? Vad skiljer en bra rubrik från en dålig? Måste man ha koll på trenderna? Bör man efterlikna eller undvika det som tabloiderna...

Allt Du Behöver Veta om Molntjänster

Allt Du Behöver Veta om Molntjänster

I dagens digitala tidsålder har molntjänster blivit en kritisk komponent för både individuella användare och företagsverksamheter. Med förmågan att erbjuda flexibilitet, skalbarhet och kostnadseffektivitet har molntjänster har förändrat hur vi lagrar, hanterar och...