Skapa online kurser och tjäna pengar online

Har du något du är riktigt duktig på och har ganska mycket erfaren inom? Något du har en passion kring som du kan tänka dig lära ut.

Om du har det så, ja… Då bör du överväga om hur du kan dela med dig din denna kunskap med resten av världen, eller snarare den del av världen (hoppas den räcker till) som söker efter den kunskap du råkar erbjuda.

Det finns flera hemsidor som Udemy, Teachable som möjliggör för dig att skapa en online videokurs som du kan ta betalt för.

Det bästa och mest lukrativa alternativet är, såsom det har tipsats tidigare är att ha kursen på egen plattform, en hemsida, blogg eller nischsajt som du själv är ägaren till.

Däremot så kan det bli lite knepigt när det gäller video kurser, då det kan krävas en viss typ av system så gör det enkelt för besökaren och kunden att ta del av video innehållet.

Systemet bör vara effektivt, smidigt och stiligt.

Med andra ord hur betalningen sker är viktigt, hur kursens upplägg ser ut och användarvänligheten där i.

Ett bra exempel på ett svenskt företag som lyckas med sina online kurser är Yogobe.

Ta titt på hur meditationskursen som ges ut av Ulrica Norberg som Yogobe har för att förstå sig på hur en onlinekurs kan se ut som en slutprodukt.

Var extra vaksam på upplägget, köpresan och det som kursen erbjuder.

Jag är ganska säker att det går rätt så bra för Yogobe, de har annonserat på Google ett bra tag nu, vilken oftast antyder på att de går i vinst med sin marknadsföring.

Tips för en ny kurs

Om du nu har bestämt dig för att skapa en kurs så har vi sammanställt ett par punkter som du kan tänka på när du väl skapar kursen.

  1. Vem ska lära sig detta som du lär ut? Kan du skapa en ”persona” av den möjliga och/eller ideala eleven/kunden.
  2. Vad är det du lär ut? Var väldigt tydlig med att lära ut det du lovar och inget mindre samt inte så mycket mer heller.
  3. Varför är det du lär ut relevant? Vad är den praktiska funktionen av de färdigheter och kunskaper som eleven lär sig.
  4. Hur ska du lära ut dina kunskaper? Vad är det bästa sättet för dig att effektivt förmedla kursens innehåll? Är det bilder? Är det personliga berättelser? Kanske är det statistik och checklistor.

Något annat att tänka på är att försöka variera utbudet av det du lär ut dvs. testa lägga till olika format som prov, frågesport som gör så eleverna blir mer stimulerade och engagerade.

En sista sak är att inte överväldiga dina elever med för mycket information på en och samma gång. Det blir enkelt för mycket. Försök därför att dela upp innehållet och videoklippen på ett optimalt sätt så att eleven inte känner att det blir för mycket på en och samma gång.

Slutsats

Online kurser kan vara affärsmodellen som passar dig. Detta är speciellt fallet om du har en expertis eller en längre tids erfarenhet inom ett viss ämne.

CyberInkomst

CyberInkomst

CyberInkomst är en online tillgång och resurs för dig som vill lära dig hur du kan börja tjäna pengar på internet. Vi erbjuder även tjänster som SEO, CRO och Content Marketing och så skapar vi professionella webbsajter på Wordpress.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra senaste artiklar

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

Hur skriver man en bra rubrik och vilka olika typer av rubriker finns det? Hur ska man veta när man ska använda rätt typ av rubrik? Vad skiljer en bra rubrik från en dålig? Måste man ha koll på trenderna? Bör man efterlikna eller undvika det som tabloiderna...

För- och nackdelar med olika egenanställningsföretag

För- och nackdelar med olika egenanställningsföretag

Idag vänder sig alltfler människor till egenanställning, vilket är en slags anställningsform där privatpersoner har möjlighet att fakturera verksamheter för frilansuppdrag utan att behöva ha enskild firma eller F-skatt. Anledningen till varför denna trendiga...

4 missuppfattningar om Bitcoin och kryptovalutor

4 missuppfattningar om Bitcoin och kryptovalutor

Det verkar vara en vanlig egenskap hos människor att misstänka nya saker som dyker upp i samhället. I synnerhet saker och ting som är svårförståeligt för majoriteten i samtiden. Nästan alla stora uppfinningar och revolutionerande idéer under människans historia har i...