Tjäna pengar online genom donationer

Om du av någon anledning inte gillar reklam på din hemsida eller att marknadsföra andras produkter, så kan du, om du är i rätt nisch, tjäna pengar genom att möjliggöra för dina besökare/läsare att donera.

Donationer är intressanta, och för att det ska vara ett praktiskt alternativ så handlar det säkerligen om vilken nisch du befinner dig i.

Donationer på din hemsida

Å ena sidan om du har en hemsida som handlar främst om gossip, kändisar och dylikt så misstänker jag att chansen att tjäna bra pengar via donationer är rätt så begränsad.

Å andra sidan så när det handlar om hemsidor med innehåll som har en tendens att väcka känslor som medmänsklighet, samarbete, välgörenhet och dylikt så kan det vara ett bra exempel på en nisch som just denna metod kan fungera.

Gratis innehåll uppskattas av många, speciellt när det rör sig om innehåll som kanske andra tar betalt för medan du ger ut gratis.

Innehåll där det påtagligt känns av besökarna och läsarna att du vill hjälpa och lära ut det du kan.

Hemsidor som Patreon och Paypal gör det enkelt för dig att lägga upp knappar som leder dina besökare till en sida där de kan bidra med en slant eller två (lr mycket mer!).

Twitch och donationer för gamers

Är du en passionerad gamer?

Gillar du spela dataspel och är skicklig eller helt enkelt en färgrik personlighet? Då kan platformen Twitch vara en intressant möjlighet för att tjäna pengar genom donationer.

Precis som tipsen som gavs ovan så handlar det om att erbjuda innehåll eller någon form av nöje/underhållning till din publik. Det är massvis med gamers som tjänar bra slantar genom att helt enkelt ladda upp videos på dem när de spelar sina favoritspel.

Vi påstår inte att denna tillvägagångssätt är ett säkert kort när det handlar om att tjäna pengar online, utan snarare att det är möjligt och människor gör det i denna sekund.

En viktig aspekt (som förbises i vissa kretsar) med att tjäna pengar online framgångsrikt handlar om att hitta något man personligen tycker om och kan göra varje dag utan att vänta på cashen ska rulla in.

Hitta din grej, och om det är gaming, så kör hårt!

Slutsats

Med det sagt så handlar denna affärsmodell huvudsakligen om att skapa en enorm resurs för en viss målgrupp, en resurs som är av väldigt hög kvalité och som är dessutom gratis. Resursen kan vara rent innehåll i form av text, bild eller video men även streaming på plattformar som Twitch m.m.

<a href="https://cyberinkomst.se/author/admin/" target="_self">CyberInkomst</a>

CyberInkomst

CyberInkomst är en online tillgång och resurs för dig som vill lära dig hur du kan börja tjäna pengar på internet. Vi erbjuder även tjänster som SEO, CRO och Content Marketing och så skapar vi professionella webbsajter på Wordpress.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra senaste artiklar

5 tips för att bygga bättre backlinks för SEO

5 tips för att bygga bättre backlinks för SEO

Det är 2022 och backlinks eller inbound links är fortfarande en av de huvudsakliga rankningsfaktorerna för sökmotorsjättarna Google och Bing. Innan Penguin uppdateringen 2012, så var antal backlinks oavsett dess ursprung eller sajtens innehåll tillräckligt för att få...

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

Hur skriver man en bra rubrik och vilka olika typer av rubriker finns det? Hur ska man veta när man ska använda rätt typ av rubrik? Vad skiljer en bra rubrik från en dålig? Måste man ha koll på trenderna? Bör man efterlikna eller undvika det som tabloiderna...

För- och nackdelar med olika egenanställningsföretag

För- och nackdelar med olika egenanställningsföretag

Idag vänder sig alltfler människor till egenanställning, vilket är en slags anställningsform där privatpersoner har möjlighet att fakturera verksamheter för frilansuppdrag utan att behöva ha enskild firma eller F-skatt. Anledningen till varför denna trendiga...