Tjäna pengar online genom donationer

Skriven av CyberInkomst

aug 29, 2018

Om du av någon anledning inte gillar reklam på din hemsida eller att marknadsföra andras produkter, så kan du, om du är i rätt nisch, tjäna pengar genom att möjliggöra för dina besökare/läsare att donera.

Donationer är intressanta, och för att det ska vara ett praktiskt alternativ så handlar det säkerligen om vilken nisch du befinner dig i.

Donationer på din hemsida

Å ena sidan om du har en hemsida som handlar främst om gossip, kändisar och dylikt så misstänker jag att chansen att tjäna bra pengar via donationer är rätt så begränsad.

Å andra sidan så när det handlar om hemsidor med innehåll som har en tendens att väcka känslor som medmänsklighet, samarbete, välgörenhet och dylikt så kan det vara ett bra exempel på en nisch som just denna metod kan fungera.

Gratis innehåll uppskattas av många, speciellt när det rör sig om innehåll som kanske andra tar betalt för medan du ger ut gratis.

Innehåll där det påtagligt känns av besökarna och läsarna att du vill hjälpa och lära ut det du kan.

Hemsidor som Patreon och Paypal gör det enkelt för dig att lägga upp knappar som leder dina besökare till en sida där de kan bidra med en slant eller två (lr mycket mer!).

Twitch och donationer för gamers

Är du en passionerad gamer?

Gillar du spela dataspel och är skicklig eller helt enkelt en färgrik personlighet? Då kan platformen Twitch vara en intressant möjlighet för att tjäna pengar genom donationer.

Precis som tipsen som gavs ovan så handlar det om att erbjuda innehåll eller någon form av nöje/underhållning till din publik. Det är massvis med gamers som tjänar bra slantar genom att helt enkelt ladda upp videos på dem när de spelar sina favoritspel.

Vi påstår inte att denna tillvägagångssätt är ett säkert kort när det handlar om att tjäna pengar online, utan snarare att det är möjligt och människor gör det i denna sekund.

En viktig aspekt (som förbises i vissa kretsar) med att tjäna pengar online framgångsrikt handlar om att hitta något man personligen tycker om och kan göra varje dag utan att vänta på cashen ska rulla in.

Hitta din grej, och om det är gaming, så kör hårt!

Slutsats

Med det sagt så handlar denna affärsmodell huvudsakligen om att skapa en enorm resurs för en viss målgrupp, en resurs som är av väldigt hög kvalité och som är dessutom gratis. Resursen kan vara rent innehåll i form av text, bild eller video men även streaming på plattformar som Twitch m.m.

<a href="https://cyberinkomst.se/author/admin/" target="_self">CyberInkomst</a>

CyberInkomst

CyberInkomst är en online tillgång och resurs för dig som vill lära dig hur du kan börja tjäna pengar på internet. Vi erbjuder även tjänster som SEO, CRO och Content Marketing och så skapar vi professionella webbsajter på Wordpress.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra senaste artiklar

Allt Du Behöver Veta om Molntjänster

Allt Du Behöver Veta om Molntjänster

I dagens digitala tidsålder har molntjänster blivit en kritisk komponent för både individuella användare och företagsverksamheter. Med förmågan att erbjuda flexibilitet, skalbarhet och kostnadseffektivitet har molntjänster har förändrat hur vi lagrar, hanterar och...

När är rätt tidpunkt att förhandla om sin lön?

När är rätt tidpunkt att förhandla om sin lön?

För många anställda kan tanken på att förhandla om sin lön vara både spännande och skrämmande. Det är en viktig aspekt av ens yrkesliv som kan påverka inte bara ens ekonomi utan även ens självkänsla och karriärutveckling. Att veta när man ska ta steget och förhandla...

10 tips för dig som vill förhandla lön

10 tips för dig som vill förhandla lön

Att be om en högre lön kan vara en utmanande process, men med noggrann förberedelse och effektiv kommunikation kan du öka dina chanser till framgång. Här är en steg-för-steg-guide om hur du kan be om en högre lön: Forskning och förberedelse Innan du begär en högre lön...