Tjäna pengar online genom att sälja e-böcker och ljudböcker

Chansen att bli en miljonär genom att sälja e-böcker eller ljudböcker på nätet möjligtvis inte alltför stor, i ännu mindre grad på enbart den svenska marknaden, men det betyder inte att man inte kan tjäna pengar online genom att skriva en e-bok och publicera den själv.

För att lyckas med detta gäller det att:

  1. Skriva om något som du har rätt så mycket fördjupad kunskap inom och/eller intresse kring.
  2. Säkerställa att en tillräckligt stor marknad/intresse finns för det ämnet du skriver om.
  3. Paketera och publicera boken på ett stiligt, effektivt och lönsamt sätt.

Dina e-böcker behöver inte heller vara jätte långa, speciellt när det handlar om facklitteratur (non-fiction). Egentligen handlar det om att leverera det titeln och sub-titeln lovar ut, och om du lyckas göra det ganska koncist så är det nog en fördel och inte en nackdel.

Hur går försäljningen till?

Om du har en egen hemsida som täcker samma ämne som e-boken så är detta perfekt, då du äger en egen plattform som du kan enkelt sälja din produkt genom. Fördelarna med detta alternativ är att du har betydligt större kontroll över säljprocessen, royalty summan, dvs. hur mycket du tjänar m.m.

Om du inte har denna lyx, även om det är enkelt att åtgärda (läs här hur du kan påbörja din första blogg/hemsida), så kan du ladda upp och sälja din e-bok genom andra hemsidor som t.ex.

  • Shoutly,
  • Amazon kindlestore,
  • Createspace,
  • Tradera mm.

Nackdelarna med att sälja på andra hemsidor som de ovannämnda är att, de brukar ta en ganska stor procentdel av försäljningen, å andra sidan så når din bok till en betydligt större publik med sådana redan etablerade sidor.

Det du kan göra, vilket är vad jag har gjort, är att publicera både på min hemsida samt på dessa externa plattformer som kindle och createspace etc.

Ännu ett litet tips är att skapa en ljudboks version av din e-bok. Då kan du sälja din(a) produkter för några extra slantar.

Du kan skapa ljudboken antigen genom att du själv talar in i en mikrofon och redigerar ljudet senare eller så kan du anlita någon duktig talare som kan läsa och spela in din bok för dig.

Jag föredrar det första, dvs. läs den du själv, det var ju trots allt du som skrev den!

<a href="https://cyberinkomst.se/author/admin/" target="_self">CyberInkomst</a>

CyberInkomst

CyberInkomst är en online tillgång och resurs för dig som vill lära dig hur du kan börja tjäna pengar på internet. Vi erbjuder även tjänster som SEO, CRO och Content Marketing och så skapar vi professionella webbsajter på Wordpress.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra senaste artiklar

5 tips för att bygga bättre backlinks för SEO

5 tips för att bygga bättre backlinks för SEO

Det är 2022 och backlinks eller inbound links är fortfarande en av de huvudsakliga rankningsfaktorerna för sökmotorsjättarna Google och Bing. Innan Penguin uppdateringen 2012, så var antal backlinks oavsett dess ursprung eller sajtens innehåll tillräckligt för att få...

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

Hur skriver man en bra rubrik och vilka olika typer av rubriker finns det? Hur ska man veta när man ska använda rätt typ av rubrik? Vad skiljer en bra rubrik från en dålig? Måste man ha koll på trenderna? Bör man efterlikna eller undvika det som tabloiderna...

För- och nackdelar med olika egenanställningsföretag

För- och nackdelar med olika egenanställningsföretag

Idag vänder sig alltfler människor till egenanställning, vilket är en slags anställningsform där privatpersoner har möjlighet att fakturera verksamheter för frilansuppdrag utan att behöva ha enskild firma eller F-skatt. Anledningen till varför denna trendiga...