15 smarta sätt att tjäna pengar online

Vill du börja tjäna pengar online?

Kanske är du trött på det traditionella systemet som präglar och har präglat våra samhällen i tusentals år. Det vill säga jobb där du sliter och tröttar ut dig själv för att få en viss begränsad summa pengar i slutet av månaden.

Vår generation i dagens dynamiska och hög-teknologiska värld har många möjligheter som människor i föregående generationer inte hade. Men samtidigt så är det inte ovanligt att det uppstår en viss grad av förvirring jämsides med dessa otaliga möjligheter.

När det handlar om försörjning, i synnerhet på nätet, så gäller det att hitta något som passar dig själv, där du kan jobba för dig själv, av dig själv. Där du kan erbjuda värde och tjänster som du får betalt för, att helt enkelt göra det du är intresserad av att göra.

Inkomsten beror helt på dina ansträngningar, marknaden och din förmåga att lära dig medan du praktiserar dina kunskaper. (och lite tur givetvis som allt annat i livet)

Jag kan inte lova att dessa sätt nedan kommer att lösa din ekonomiska situation, men jag kan lova att du kommer lära dig ett eller annat om hur man som person idag kan tjäna pengar på nätet.

Låt oss börja!

1. Sälj en e-bok och/eller ljudbok

Chansen att bli en miljonär genom att sälja e-böcker eller ljudböcker på nätet möjligtvis inte alltför stor, i ännu mindre grad på enbart den svenska marknaden, men det betyder inte att man inte kan tjäna pengar online genom att skriva en e-bok och publicera den själv.

Läs mer »

2. Bli en frilansare (text, grafik, programmering)

Det finns många sätt du kan tjäna pengar på frilansarbete, om du är en skribent, grafisk designer eller IT-entusiast så är cybervärlden ganska vänlig mot dina kunskaper.

Det vanligaste är nog att skriva textinnehåll till andra aktörer.

Läs mer »

3. Översätt från svenska-engelska och vice versa

Det finns gott om internationella företag som ständigt försöker expandera. Nu när bland annat e-commerce världen är så pass etablerad på nätet så brukar även små företag ta chansen att sprida sitt omfång och sälja mer av sina produkter.

Jag har skrivit flera översättningar av produktbeskrivningar, anställningar som jag har fått på bl.a. hemsidor som Upwork.

Om du är kunnig inom svenska och engelska, så kan du definitivt prova din tur på Upwork, då det publiceras flera nya projekt i veckan som har på något sätt med svensk-engelsk översättning att göra.

Läs mer »

4. Skapa en nischsajt

Denna metod för att tjäna pengar är definitivt min favorit, och är nog den metoden som kommer täckas mest på CyberInkomst.

Konceptet är väldigt simpelt:

Hemsida – Innehåll – Trafik – Inkomstkällor

Läs mer »

5. Skapa en recension sida

Om du gillar att ständigt prova på nya produkter, dela med dig dina tankar och gå in på detaljerna på vad du har hittat, så kan en ”review site” vara ett utmärkt val för dig.

Läs mer »

6. Producera och ta betalt för online kurs

Har du något du är riktigt duktig på och har ganska mycket erfaren inom? Något du har en passion kring som du kan tänka dig lära ut.

Om du har det så, ja… Då bör du överväga om hur du kan dela med dig din denna kunskap med resten av världen, eller snarare den del av världen (hoppas den räcker till) som söker efter den kunskap du råkar erbjuda.


Läs mer »

7. Börja en YouTube kanal

Bloggartiklar i form av text och bilder är givetvis bra, men om vi ska prata om premium kvalité i dagens digitala värld (2019+) så toppar säkerligen video alla andra format.

Det många glömmer med YouTube är att det är världens andra största sökmotor, vilket betyder att det finns enorma möjligheter att skapa och publicera innehåll framgångsrikt.

Läs mer »

8. Starta en podcast

Som du nu märker så verkar det finnas många sätt att tjäna pengar online. Vissa passar en, andra gör inte det.

Råkar du vara en person som gillar att ha ingående och fördjupande samtal med andra som känner och tänker likadant? Ett ämne som du brinner för och skulle kunna tänka dig att syssla med flera år framåt?

Då kan podcasting vara det du behöver för att tända eld på denna potentiella lukrativa lågan.

Läs mer »

9. Sälj tjänster/produkter på Fiverr

Du kanske har hört om Fiverr, ett internationellt företag som går ut på att personer kan erbjuda diverse tjänster för 5 $.

Det kan vara tjänster alltifrån webbdesign, programmering och sökmotorsoptimering till att skriva artiklar, översättning och korrekturläsning.

Läs mer »

10. Skapa en häftig app för smart-phones och tablets

Har du en grym idé som för en applikation för smart-phones och/eller tabletter så bör du fundera över om det kan löna sig att slå sig ner, dra upp ärmarna och skapa den.

Om du är duktig med kodning så kan du skapa den själv, om inte så kan du utan alltför stora svårigheter anlita en erfaren programmerare som du kan jobba med tillsammans.

Läs mer »

11. Skapa ett tema eller plugin för ett CMS

CMS (content management systems) som WordPress och Squarespace är hett idag!

Fler och fler människor skapar hemsidor genom CMS för likaväl privata- och affärssyften.

Om du har ett brinnande intresse och kunskap inom webbdesign så kan detta vara ett väldigt spännande och lukrativt sätt att tjäna pengar på nätet.

Läs mer »

12. Skapa något värdefullt och möjliggör för donationer

Om du av någon anledning inte gillar reklam på din hemsida eller att marknadsföra andras produkter, så kan du, om du är i rätt nisch, tjäna pengar genom att möjliggöra för dina besökare/läsare att donera.

Donationer är intressanta, och för att det ska vara ett praktiskt alternativ så handlar det säkerligen om vilken nisch du befinner dig i.

Läs mer »

13. Starta en online webbyrå

Med tanke på hur internet präglar vår digitala ålder och samhälle idag så är det inte chockerande att webbyråer är rätt så populära idag. Företag som Searchmint och Viseo är exempel på framgångsrika företag som sysslar med internet marknadsföring i affärsnyttjande syfte.

Online webbyrårer kan vara väldigt flexibla, vissa byråer sysslar med nästan all digital marknadsföring medan andra väljer på att fokusera sig in en nisch.

Läs mer »

14. Skapa stock-innehåll för andra att använda sig utav

Om du är väldigt inne i att fota, kameror och att resa, så kan ett arbete inom stock-innehåll vara drömjobbet du inte visste om.

Det kan vara alltifrån ljudklipp, bilder, video till andra grafik som vektorer, animationer, infografik och tabeller.

Bland de mest kända internationella företagen när det gäller multimedia stock innehåll är Shutterstock, som har bl.a. över 130 miljoner licenserade bilder och 6.5 miljoner videoklipp.

Enligt en viss statistik från 2015, så betalade Shutterstock ut cirka 67 miljoner £uro till fotografer som har bidragit med sina bilder.

Detta är en stor summa, som även du kan ta del av om du har rätt inställning.

Läs mer »

15. Sälj fysiska produkter genom e-handel (dropshipping / shopify)

Att sälja fysiska produkter har som mycket annat som vi har diskuterat på CyberInkomst sina egna särskilda för- och nackdelar, var det sig det handlar om dina egna produkter som du själv producerar, säljer och distribuerar eller om det är andras produkter som du försäljer genom t.ex. dropshipping eller Amazon FBA.

Ett par av de tydliga fördelarna med fysiska produkter är att vinstmarginal för dessa kan vara väldigt höga. Det finns så att säga möjligheter för dig att tjäna betydligt ”större” summor pengar jämfört med många andra sätt att skapa inkomst på nätet.

Läs mer »

CyberInkomst

CyberInkomst

CyberInkomst är en online tillgång och resurs för dig som vill lära dig hur du kan börja tjäna pengar på internet. Vi erbjuder även tjänster som SEO, CRO och Content Marketing och så skapar vi professionella webbsajter på Wordpress.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra senaste artiklar

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

Hur skriver man en bra rubrik och vilka olika typer av rubriker finns det? Hur ska man veta när man ska använda rätt typ av rubrik? Vad skiljer en bra rubrik från en dålig? Måste man ha koll på trenderna? Bör man efterlikna eller undvika det som tabloiderna...

För- och nackdelar med olika egenanställningsföretag

För- och nackdelar med olika egenanställningsföretag

Idag vänder sig alltfler människor till egenanställning, vilket är en slags anställningsform där privatpersoner har möjlighet att fakturera verksamheter för frilansuppdrag utan att behöva ha enskild firma eller F-skatt. Anledningen till varför denna trendiga...

4 missuppfattningar om Bitcoin och kryptovalutor

4 missuppfattningar om Bitcoin och kryptovalutor

Det verkar vara en vanlig egenskap hos människor att misstänka nya saker som dyker upp i samhället. I synnerhet saker och ting som är svårförståeligt för majoriteten i samtiden. Nästan alla stora uppfinningar och revolutionerande idéer under människans historia har i...