Så tjänar du pengar på din Youtube kanal

Bloggartiklar i form av text och bilder är givetvis ett bra sätt att ta del av information, men om vi ska prata om premium kvalité i dagens digitala värld (2019+) så toppar säkerligen video alla andra format.

Det många glömmer med YouTube är att det är världens andra största sökmotor, vilket betyder att det finns enorma möjligheter att skapa och publicera innehåll framgångsrikt.

Nyckeln att lyckas med sin YouTube kanal, liksom som t.ex. med en nischsajt, är att regelbundet publicera utmärkt innehåll som håller tittarna engagerad och som de njuter utav.

I grund och botten handlar det om att erbjuda ett viss unikt perspektiv, skapa engagemang eller kultivera en viss personlighet som tittarna dras till och m.m.

Hur du sedan tjänar pengar via din kanal kan variera rätt så mycket, här nedan går vi igenom tre bra alternativ.

Google annonser (adsense)

Ett sätt är genom den redan integrerade display annonsnätverket som Google erbjuder på YouTube, det så kallade Google Adsense. Detta betyder att när du når upp till ett visst antal besökare/tittare/prenumeranter så får du möjligheten att tillåta visningen av annonser på dina videoklipp.

Detta är ett legitimt sätt att tjäna pengar, men du bör vara medveten att det krävs rätt så många tittare varje dag för att tjäna tillräckligt mycket att faktiskt leva på. Hur mycket i konkreta siffror kanske undrar du, här nedan är ett exempel.

Intäker youtube

Intäkter per 1000 visningar

En rad olika faktorer påverkar hur mycket du kan tjäna per 1000 visningar, här är ett par centrala:

  • Vilka länder är din målgrupp/tittare från? Generellt så betalar lågt utvecklade länder mindre i annonsintäkter per visning
  • Vad handlar dina videos om? Vilken nisch befinner du dig i har en stor påverkan på vilka annonser/annonsörer som visas
  • Eftersom YouTube ca nästan hälften, 45%, av intäkterna för sig själv så är det ytterligare än anledning varför intäkterna kan anses vara så låga.

Detta innebär helt enkelt att intäkterna per visningar varierar kraftigt från kanal till kanal. Alltifrån 1.5 $ till 10+ $ per 1000 visningar är alltså möjligt. Det normala ligger någonstans nära 4 $ / 1000 views.

Affiliate marketing

Ett annat sätt att tjäna pengar på YouTube är genom det som kallas ”affiliate marketing”, vilket går ut på att du länkar till en relevant produkt i beskrivningen eller ännu bättre i själva videon, som du sedan får en viss % andel av om tittaren bestämmer sig för att köpa den.

Nyckeln med att lyckas med detta sätt är att vara genuin och att innehållet och produkten är sammankopplade på något sätt. Om du oberäkneligt länkar till en produkt som har inget med videons innehåll att göra så är chansen kanske så låg att lyckas med affilliate marknadsföring.

Genom att nämna eller diskutera produkten i videon/innehållet ökar du chansen för att dina tittare ska köpa produkten via din affiliate länk som du lämnar i beskrivningen.

Tips för affiliate marketing på YouTube

Det finns mycket du kan göra för att effektivisera din affiliate marketing på YouTube, här är ett par konkreta tips du kan ta nytta av:

  1. Köp en ny trendig produkt och recensera den på din kanal.
  2. Använd dig utav en URL-förkortare och framlägg denna korta affiliate länken i båda beskrivningen och inom YouTube videon.
  3. Om du diskuterar innehåll som är nära förknippat med specifika produkter, kan du kontakta dessa företag som tillverkar produkterna och be dem att bli en affiliate partner med olika förmåner.
  4. Skapa en mini kurs där du diskuterar relevanta produkter i innehållet eller videon.
  5. Åskådliggör att du är en affiliate partner till produkterna som du länkar till. Detta gör så att du bygger och visar förtroende, vilket i sin tur kan öka dina chanser att konvertera besökarna till köpare.

Egen produkt

Ett tredje sätt är att länka tillbaka till din egen hemsida/nischsajt och sedan sälja en relevant produkt till besökaren. Det kan vara ett premium online kurs, e-bok, ljudbok, eller annan typ av digital produkt.

Att lyckas med detta sätt handlar om att kunna bygga ett viss intresse för den kunskapen du erbjuder. Detta gör du genom att skapa youtube klipp som ger en viss försmak på vad ditt premium kurs på din egen plattform erbjuder.

T.ex. om du säljer en kurs om hur man kan tjäna bra pengar på kryptovalutor så kan du skapa korta videoklipp där du gratis går igenom en specifik aspekt av hur processen går till (men inte allt! det ska du spara till kursen som du säljer).

Sedan när du har fångat intresset med youtube klippet så uppstår möjligheten att tittaren vill lära sig mera, i och med det så finns din produkt där till svar!

Utmärkt eller hur?

CyberInkomst

CyberInkomst

CyberInkomst är en online tillgång och resurs för dig som vill lära dig hur du kan börja tjäna pengar på internet. Vi erbjuder även tjänster som SEO, CRO och Content Marketing och så skapar vi professionella webbsajter på Wordpress.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra senaste artiklar

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

5 olika typer av slagkraftiga rubriker

Hur skriver man en bra rubrik och vilka olika typer av rubriker finns det? Hur ska man veta när man ska använda rätt typ av rubrik? Vad skiljer en bra rubrik från en dålig? Måste man ha koll på trenderna? Bör man efterlikna eller undvika det som tabloiderna...

För- och nackdelar med olika egenanställningsföretag

För- och nackdelar med olika egenanställningsföretag

Idag vänder sig alltfler människor till egenanställning, vilket är en slags anställningsform där privatpersoner har möjlighet att fakturera verksamheter för frilansuppdrag utan att behöva ha enskild firma eller F-skatt. Anledningen till varför denna trendiga...

4 missuppfattningar om Bitcoin och kryptovalutor

4 missuppfattningar om Bitcoin och kryptovalutor

Det verkar vara en vanlig egenskap hos människor att misstänka nya saker som dyker upp i samhället. I synnerhet saker och ting som är svårförståeligt för majoriteten i samtiden. Nästan alla stora uppfinningar och revolutionerande idéer under människans historia har i...